Image
 
Top
Navigation

Our team collaborated with the developer, Micropolitan, on this 63 unit modern luxury apartment community located in the hip neighborhood of West Hollywood. We interviewed Lisa Kells, VP of Design and Principal at CDC Designs, who lead the creative efforts to ensure that the interiors mirrored the trendy, energetic culture and community for the residents of nVe Fairfax.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Q: How did you start the design process for nVe Fairfax?

A: We started with the location of the community. Fairfax Street in West Hollywood is a trendy, hip urban neighborhood with an eclectic mix of shops, restaurants and entertainment venues. We knew the location would draw people that were trend-forward and looking for the conveniences the location would provide. The exterior of the building is modern and striking which lends to more contemporary styled interiors. We believe the arrival sequence for the future residents is critical for setting the tone for the interiors. Since the residents would be arriving either via car or on foot from the energetic and busy hustle and bustle of the street, we wanted to convey a warm and friendly welcome as soon as they entered the building. The garage entry is embellished with playful graphics that were created by utilizing paint and a large three-dimensional community logo. In the Leasing Lobby, we created a playful impact wall that displayed the word “Hello” through the use of a two-tone dimensional brick material.

 

 

 

 

 

 

Q: How would you describe the interior design vernacular at nVe?

A: Well, in just three words I would say “cool, hip and fun”. We adopted a cool color palette that was light and bright that also reflected the California coastal proximity and looked for opportunities to maximize natural light flowing into the spaces. It was important to establish a casual vibe throughout so the furnishings are both hip and comfortable while being functional and practical for the residents.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Q: Were there any challenges or unique elements you addressed in the design process?

A: This was a smaller boutique community with an exclusive 63 units and the amenity spaces were more modest in their sizes so the space planning and scale took an even more important role in the design selections. An example of this can be seen in the Club Lounge, where a structural column was central to the space. We designed a dual-sided feature wall detail that we built around the column and clad in a warm wood veneer that showcased a flat screen monitor with a bar-height island and seating on one side and a geometric illuminated shelving wall on the other side. Another important design element was to ensure there was seamless connectivity between the indoor and outdoor spaces, so you will see the same playful and hip vibe from the interiors in the outdoor lounges.

Submit a Comment

Posted By

Categories

Uncategorized